Se știe că activitatea fizică regulată întărește sistemul imunitar și oferă multe beneficii, atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru sănătatea psihică a fiecărui om. Ce facem însă pe perioada pandemiei, când sălile sunt închise? Singurele opțiuni pe care le avem la dispoziție pentru a ne menține în formă pe perioada coronavirusului sunt antrenamentele făcute în casă sau jogging-ul în proximitatea locuinței.

Noi, în calitate de importator și distribuitor de echipamente fitness, am fost surprinși de reacția pasionaților de fitness. Surprinși în mod plăcut, impresionați de dorința sportivilor de a nu renunța la antrenamente nici măcar o zi. Astfel, chiar din prima zi după declararea stării de urgență, cererea de echipamente fitness pentru acasă ”a explodat”. Chiar dacă produsele au ajuns mai târziu decât în mod normal la clienți, am găsit înțelegere și răbdare din partea acestora și dorim să le mulțumim.

Mai știm că, din 15 Mai, ”starea de urgență” se schimbă în ”stare de alertă” și sălile de fitness vor rămâne închise. Așadar, trebuie să continuăm să ne menținem sănătatea fizică și psihică prin antrenamente acasă. Mai jos v-am pregătit o listă cu echipamente fitness și antrenamente pentru acasă.

Echipamente fitness și exerciții acasă

 1. Rowing cu aparatul de văslit WaterRower

Vâslitul este un antrenament excelent ce vă ajută să vă îmbunătăți sănătatea cardio și să vă construiți forța musculară. Aparatul de vâslit WaterRower simulează perfect mișcarea dinamică a vâslitului pe apă, solicitând 84% din masa musculară. Cu acest aparat aveți parte de un antrenament complet la domiciliu. Aparatul se poate depozita pe verticală, reducând spațiul necesar pentru depozitare atunci când nu este folosit. Un alt avantaj major pentru cei care au terasă sau balcon, este că aparatul de vâslit are roți de transport ce permite să fie mutat ușor.

Câteva exerciții demonstrative găsiți în videoclipul de mai jos, unde puteți învăța care este mișcarea corectă de rowing.

Citește și beneficii și caracteristici aparat de vâslit

 1. Aparatul multifuncțional Workbench Levergym Powertec

Aparatul multifuncțional WB-LS este ideal pentru cei care vor sa aibă propria sală de fitness acasă, dar și pentru săli de fitness semiprofesionale. Cu acest aparat puteți efectua 40 de exerciții. Powertec este pionierul introducerii aparatelor pe baza de pârghii pe care le-a adus în casele oamenilor și în sălile de fitness, oferind posibilitatea persoanei care se antrenează să beneficieze de cea mai bună metodă de a-și tonifia și dezvolta corpul la potențialul său maxim.

În videoclipul de mai jos aveți un ghid complet de exerciții cu aparatul multifuncțional WB-LS de la Powertec.

 

 1. Bicicletă fitness de cameră pliabilă, cu rezistență magnetică reglabilă și spătar OnWay Fitness

Pedalarea pe o bicicleta de camera are rolul de a întări musculatura și vă ajută să slăbiți rapid în zona coapselor, abdomenului și picioarelor. În timpul exercițiilor pe o bicicletă obțineți un antrenament cardio excelent, ce va pune în mișcare circulația sângelui și vă tonifiază partea inferioara a corpului.

Principalele avantaje ale bicicletei pliabile sunt:

 • Rezistență reglabilă
 • Scaun confortabil cu spătar și mânere laterale, reglabil pe înălțime în 5 poziții
 • Se pliază pentru depozitare ți se poate muta ușor
 • Ecran care afișează viteza, caloriile, distanța, timpul, ODO
 • Se poate muta ușor cu ajutorul roților de transport
 • Prezintă suport pentru dispozitive digitale (tableta, telefon)
bicicleta pliabila pentru acasa
 1. Aparat Power Tower OnWay Fitness pentru acasă

Aparatul Power Tower este o stație multifuncțională realizată din tuburi de oțel, cu 8 prinderi: stație VKR (ridicare verticala a genunchilor), stație de imersie, stație paralelă și stație flotări. Acest aparat ofertă 8 poziții diferite de prindere a mâinii: Pull up, Chin up, Pull up standard, Chin up standard, neutral, reverse neutral, V-grip, V-grip close.

Acest aparat lucrează bicepsul, tricepsul, abdomenul, umerii, pieptul și spatele cu o multitudine de exerciții ușor de efectuat. Aparatul Power Tower este ideal pentru construirea masei musculare și tonifiere acasă.

aparat power tower

 

 1. Bosu Ball Sveltus

Bosu ball este un echipament fitness extrem de utilizat în antrenamentele de acasă, înlocuind de cele mai multe ori mingile clasice. Mingile Bosu sunt ușor diferite de mingile clasice, deoarece au o parte plană, astfel încât poți să faci mai multe tipuri de exerciții decât pe o minge clasică. Avantajul principal a acestei mingi este stabilitatea. Exercițiile cu mingea Bosu te ajuta să-ți dezvolți echilibrul și stabilitatea. În cazul în care antrenamentele cu mingile tradiționale ar putea fi instabile și necesită mai mult spațiu pentru a fi folosite, mingile Bosu pot fi utilizate în zone cu dimensiuni mai mici, deoarece nu se pot roti. Avantajul major

Câteva exemple de exerciții cu Bosu Ball:
 • Plank-ul sau planșa – unul dintre exercițiile de bază în cadrul antrenamentelor cu mingea BOSU
 • squat-uri pe minge – face minuni pentru fesieri și picioare
 • flotări echilibrate pe partea plana – vă ajută la concentrare și echilibru
 • împins la piept cu ambele brațe – greutatea mingii Bosu este 8 kg, vă ajută să vă întăriți musculatura brațelor
 • abdomene – acest exercițiu nu îți solicită echilibrul, dar prin executarea lui pe Bosu ball îți vei lucra abdominalii mai intens decât ai face-o pe o saltea
exercitii bosu ball

Dacă nu ai spațiu și nici nu vrei să investești prea mult într-un echipament, te poți menține în formă și cu o saltea fitness și un set de gantere. Încearcă acest antrenament pentru acasă de 20 min pregătit de furnizorul nostru WaterRower GmbH & NOHrD: https://youtu.be/t1I1q7Ega34

Până te întorci la sală, spor la antrenament, acasă!

Dacă aveți copii și vreți să vă antrenați împreună, citiți și fitness pentru copii și părinți.