Ganterele reglabile sunt o alegere populară în rândul celor care doresc să își îmbunătățească forța și masa musculară. Acestea sunt dispozitive portabile, care permit utilizatorului să schimbe greutatea în funcție de nevoile sale.

gantere reglabile cromate pentru antrenament

Ganterele sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni, dar majoritatea pot fi ajustate cu ajutorul unor butoane sau a unor dispozitive de blocare, care permit utilizatorului să modifice greutatea. De asemenea, sunt destinate utilizării acasă sau în săli cu trafic redus și circuit închis, cum ar fi studiourile de personal trainer.

Iată câteva dintre beneficiile folosirii ganterelor reglabile:

 1. Economisesc spațiu – o problemă comună este lipsa de spațiu. Cu ganterele reglabile, nu este nevoie să ai un set complet de gantere pentru fiecare greutate, astfel încât vei economisi spațiu în sala ta de sport de acasă.
 2. Eficiente – datorită capacității lor de a fi reglate, ganterele reglabile sunt utile pentru antrenamentele atât de începători, cât și pentru cei experimentați. În plus, acestea sunt ideale pentru antrenamentele HIIT (High-Intensity Interval Training), unde timpul este esențial și este nevoie de o schimbare rapidă între exerciții.
 3. Flexibilitate – gantarele reglabile permit utilizatorului să ajusteze greutatea în funcție de nevoile sale. De exemplu, dacă doriți să efectuați un exercițiu de presă pentru piept, puteți folosi ganterele reglabile pentru a crește greutatea pe măsură ce vă simțiți mai puternic.
 4. Reduc riscul de accidentare – cu ajutorul ganterelor reglabile, utilizatorul poate ajusta greutatea în funcție de nevoile sale și poate începe cu o greutate mai mică în timpul antrenamentului. Aceasta poate reduce riscul de accidentare și poate ajuta la prevenirea supraantrenamentului.
 5. Permit varietate în antrenament – ganterele reglabile permit utilizatorului să efectueze o varietate de exerciții cu o singură pereche de gantere. Acestea oferă posibilitatea de a face diferite tipuri de exerciții pentru a viza diferite grupe musculare și pentru a adăuga varietate în antrenamentul de forță, ceea ce poate ajuta la obținerea unor rezultate mai bune.
 6. Portabilitate – ganterele reglabile sunt portabile, ceea ce le face ușor de transportat și utilizat oriunde vă aflați. Puteți lua cu ușurință ganterele reglabile în timpul călătoriilor sau în vacanțe, pentru a vă menține forma fizică.
 7. Cost redus – ganterele reglabile sunt o alternativă ideală pentru cei cu buget redus, deoarece un pachet de gantere fixe de greutăți diverse sunt mult mai scumpe decât un set de gantere reglabile.

În concluzie, ganterele reglabile sunt un instrument util pentru antrenamentele de forță, oferind flexibilitate, portabilitate și cost-efectivitate. Dacă doriți să vă îmbunătățiți forma fizică și să obțineți o masă musculară mai mare, ganterele reglabile ar putea fi exact ceea ce aveți nevoie pentru a atinge aceste obiective.

Pe site-ul nostru fitlife.ro găsiți o gamă variată de gantere reglabile, de la modele clasice la modele smart de ultimă generație.

Iată câteva tipuri de gantere reglabile:

Cel mai bun preț – dacă bugetul este limitat puteți alege seturile de gantere de 22kg, 32kg sau 42 kg de la Dayu Fitness. Aceste gantere reglabile au o piesă de legătură care permite unirea celor două gantere între ele, formând astfel o halteră de antrenament.

gantere reglabile 22 kg Dayu Fitness

Vezi setul de gantere reglabile de 22 kg

Ușor de transportat – dacă sunteți o persoană care călătorește mult, cea mai bună alegere ar fi ganterele reglabile cu servietă de la Hiperlion, disponibile în seturi de 20kg, 30kg și 50 kg. Aceste seturi sunt formate din bare și discuri de diverse greutăți, ce pot fi ajustate după bunul plac.

set gantere reglabile cromate cu servieta Hiperlion

Vezi set gantere reglabile 30 kg cu servietă

Reglare rapidă a greutății – dacă nu vreți să pierdeți timpul cu înșurubatul ganterelor, vă recomandăm ganterele smart de 24kg și 40kg de la Dayu Fitness. Aceste gantere se ajustează rapid prin învârtirea unui buton. La fel de ușor puteți selecta greutatea dorită la gantera reglabilă de 32 kg de la Hiperlion, realizată din fontă de înaltă calitate cu oțel.

gantera reglabila smart Hiperlion

Vezi gantera reglabilă de 32kg Hiperlion

 

Dacă ți-ai ales deja ganterele, iată câteva exemple de exerciții pe care le puteți face cu gantere reglabile:

 

 1. Goblet squats – Acest tip de squats se face ținând o singură ganteră reglabilă cu ambele mâini și aducând-o la nivelul pieptului. Stați în poziție dreaptă, cu picioarele puțin mai late decât nivelul umerilor și îndoiți genunchii, coborând spre podea, astfel încât coapsele să fie aproape paralele cu podeaua. Apoi, reveniți la poziția inițială și repetați exercițiul.
 2. Ridicări laterale – În timp ce stați în picioare, țineți ganterele de fiecare parte a corpului și ridicați-le lateral, până când acestea ajung la nivelul umerilor. Acest exercițiu vizează umerii și mușchii laterali ai spatelui.
 3. Ridicări frontale – În timp ce stați în picioare, țineți ganterele cu brațele în fața corpului și ridicați-le în sus până la nivelul umerilor. Acest exercițiu vizează mușchii umerilor și ai brațelor.
 4. Sumo squats – În timp ce țineți o ganteră reglabilă cu ambele mâini, stați cu picioarele puțin mai late decât nivelul umerilor, cu vârfurile picioarelor îndreptate spre exterior. Coborâți spre podea, îndoiți genunchii și aduceți coapsele aproape paralele cu podeaua, apoi reveniți la poziția inițială și repetați exercițiul.
 5. Flotări inclinate cu gantere – Folosiți ganterele pentru a vă sprijini mâinile în timpul flotărilor inclinate pentru a viza mai mult musculatura tricepsului și pieptului.
 6. Extensii la ceafă – Stați în picioare cu genunchii ușor îndoiți, țineți o ganteră reglabilă cu ambele mâini și aduceți-o deasupra capului, cu brațele întinse. Îndoiți coatele și coborâți gantera în spatele capului, apoi reveniți la poziția inițială și repetați exercițiul.
 7. Flotări pe gantere – În timpul flotărilor, puneți mâinile pe gantere pentru a intensifica antrenamentul pentru mușchii pieptului și ai tricepsului.

Acestea sunt doar câteva exemple, dar există o mulțime de exerciții diferite pe care le puteți face cu gantere reglabile, astfel încât să puteți face antrenamente variate și să vizați diferite grupe musculare.

Sperăm ca v-am fost de folos. Spor la antrenament!