Aparatele fitness se impart in doua categorii, aparate cardio si de forta. Daca esti in cautarea unui aparat de slabit dupa sarbatori, alege un aparat din categoria cardio. Acesta contribuie la stimularea tuturor muschilor de baza, ajutand la arderea grasimilor intr-un timp foarte scurt. In plus, aparatele cardio fortifica sistemul cardio-vascular, crescand rezistenta organismului la efort fizic.

Tipuri de aparate cardio pentru slabit

Banda de alergare

Alergatul este cea mai veche si cunoscuta metoda de a slabi. In timpul utilizarii unei benzi de alergare se solicita toti muschii de baza a corpului, accelerand procesul de slabire. Incepeti antrenamentul pe o banda de alergare cu mers lejer, apoi mariti viteza, gradul de inclinare si intensitatea. Finalizati antrenamentul reducand treptat viteza pana la mers lejer.

banda de alergare

Bicicleta fitness

Spre deosebire de antrenamentul pe o banda de alergare, procesul de slabire pe o bicicleta fitness se va produce mai lent. Bicicleta fitness stimuleaza toate grupele principale de muschi la o intensitate mai scazuta, asigurand confort si siguranta in timpul antrenamentului. Asadar, daca va doriti un antrenament confortabil cu rezultate in scaderea kilogramelor in plus, pedalati 30-50 min/ zi pe o bicicleta de camera.

bicicleta fitness profesionala

Aparat de vaslit

Aparatul de vaslit a crescut in popularitate in ultimul timp. Acest lucru se datoreaza capacitatii lui de a antrena pana la 84% din masa musculara. Astfel, o sedinta de vaslit, te scapa de un numar de calorii cu pana la de trei ori mai mare decat un antrenament pe o bicicleta de fitness, fiind ideal pentru cei care vor sa slabeasca intr-un timp scurt. Bineinteles, si efortul depus la antrenamentul pe un aparat de vaslit este mai mare decat pe o bicicleta fitness.

aparat de vaslit waterrower

Citeste si 10 motive sa incerci Indoor Rowing

Stepper

Stepperul este un aparat cardio care simuleaza urcarea pe scari. Daca doriti sa slabiti intr-o anumita zona a corpului, mai exact in zona soldurilor, va recomandam stepperul. Pentru eficienta maxima, depuneti mai mult efort in manevrarea aparatului, fara sa va tineti de manere.

stepper precor

Spor la antrenament!