Se pare că indoor rowing-ul, devine mai popular decât indoor cycling-ul, deoarece există o creștere continuă a studiourilor de canotaj în toată lumea. Potrivit studiilor făcute de Harvard Medical School, canotajul poate arde un număr semnificativ de calorii. De exemplu, o persoană care cântărește în jur de 70 kg, poate arde peste 600 de calorii într-o singură oră, dacă vâslește într-un ritm alert.

Dacă sunteți în căutarea unui nou plan de antrenament sau vreți să-l completați pe cel deja existent, iată câteva motive pentru care merită să încercați indoor rowing.

  1. Impact scăzut asupra articulațiilor și risc scăzut de accidentare

Vâslitul trece articulațiile printr-o gamă completă de mișcări, de la mâini și picioare complet extinse, până la contractare totală. Trecerea articulațiilor prin aceste mișcări ajută la lubrifierea lor, la creșterea mobilității și la sănătatea generală a articulațiilor. Rowing-ul este o mișcare lină, naturală, care nu afectează articulațiile. Această metodă eficientă de antrenament nu pune presiune pe mușchi și articulații, reducând astfel șansele de rănire.

aparat de vaslit cu apa

 

  1. Reduce stresul și îmbunătățește starea emoțională

Există o componentă meditativă reală a canotajului care nu poate fi negată. Vâslitul vă ajută să reduceți nivelul de stres și vă menține concentrat la mișcările de rowing pe care le faceți. Astfel, după o zi grea la birou, vâslitul nu îți oferă doar un antrenament complet, ci reduce stresul și îmbunătățește sănătatea emoțională.

Armonia provine dintr-un echilibru natural: vâslitul, în combinație cu sunetul liniștitor al apei în mișcare, căldura lemnului și ritmul mișcării. Aceste calități se îmbină pentru a oferi o activitate plăcută și naturală, antrenarea corpului în timp ce vă relaxați mintea.

  1. Rowing-ul este un antrenament complet pentru tot corpul

Dacă sunteți în căutarea unui antrenament care vizează întregul corp, ar trebui să luați în considerare indoor rowing-ul. Când se efectuează corect, într-o singură mișcare completă pe aparatul de vâslit, se solicită abdomenul, picioarele, brațele și spatele în același timp. Mișcarea naturală a vâslitului antrenează 84% din masa musculară. De la vârful degetelor care țin mânerul / vâsla, până la degetele de la picioare, toți mușchii contribuie la cursa de canotaj.

Conform rezultatelor unui studiu realizat de Jurnalul Scandinav de Medicină și Știință în Sport, s-a constatat că vâslitul este mai eficient la oxidarea grăsimilor decât ciclismul. În acest studiu au fost luate în considerare diferite variabile, inclusiv masa musculară, modul și intensitatea antrenamentului.

clase de rowing si yoga

 

  1. Antrenamentul cu aparatul de vâslit solicită mușchii alternativ

Prin pedalat și alergat, este incredibil de ușor să devii disproporționat. Însă, atunci când vâsliți, mușchii solicitați se contractă și se relaxează pe rând, alternativ.  Alte echipamente comune de antrenament cardio, cum ar fi benzile de alergare, bicicletele și stepperele, folosesc o masa musculară mult mai mică, la intensitate ridicată, ard mai puține calorii și generează mai puține exerciții fizice decât aparatele de vâslit.

  1. Rowing-ul vă ferește să aveți mușchi cu deficiență severă

Există deficiențe ale  mușchilor, de care mulți cicliști de anduranță și alergători suferă și care în cele din urmă provoacă diverse leziuni ale mușchilor. Vâslitul poate ajuta la contracararea acestui lucru, deoarece solicitați peste 86% din mușchii dvs., ceea ce înseamnă că este practic imposibil să aveți mușchi cu deficiență severă atunci când utilizați aparatul de vâslit.

aparat de vaslit waterrower

 

  1. Salvează-ți timpul cu antrenamentele indoor rowing

Maximizați câștigul, minimizați timpul – canotajul face acest lucru. Multe aparate se consideră a fi cele mai bune consumatoare de calorii. Însă, adevărul despre consumul de calorii se referă la abilitatea ta de a face acest lucru, nu la aparate. Pentru a arde 800 de calorii pe oră, de exemplu, pe o banda de alergat, bicicletă, sau stepper, este nevoie de un nivel foarte ridicat (aproape nesustenabil) în intensitatea antrenamentului.

Prin răspândirea efortului pe o gamă largă de mușchi, canotajul consumă calorii prin mai mulțe părți ale corpului, crescând consumul de calorii, în funcție de capacitatea utilizatorului și rezistența acestuia la oboseală. Alte exerciții, care solicită mai puțini mușchi, necesită intensități mult mai mari sau exerciții pentru a obține același consum de calorii ca și canotajul.

  1. Este ușor să înveți tehnicile de vâslire corect

Probabil mulți dintre voi ați folosit deja aparatul de vaslit la sala de fitness. Foarte multi, probabil într-o poziția incorectă. Vă recomandăm  How to Row, o platformă de învățare a tehnicilor corecte de antrenament de la WaterRower. Aici veți găsi videoclipuri simple, ghiduri pentru începători, precum și tehnici de antrenament avansate, menite să vă îmbunătățească rezultatele.

  1. Aparatele de vâslit ocupă puțin spațiu

Aparatele de vâslit au dimensiuni mici comparativ cu alte aparate. Cel mai important lucru însă, este că pot fi depozitate pe verticală, având posibilitatea să utilizați spațiul în alt scop, atunci când nu vă antrenați. Spre deosebire de alte echipamente fitness pentru acasă, aparatele de vâslit sunt în general ușoare și pot fi mutate cu ușurință dintr-o cameră în alta sau chiar afară. Acestea fiind spuse, aparatul de vâslit WaterRower este ideal pentru spațiile mici.

aparat de vaslit rower

 

  1. Aparatele de vâslit nu sunt scumpe

Aparatele de vâslit, sunt economice și accesibile nu doar din punct de vedere al spațiului, ci și al prețului. Aceste aparate costă mult mai puțin decât echipamentele cardio tradiționale. Și, cu opțiunile de finanțare disponibile (plata în rate), un aparat de vâslit poate ajunge mai ieftin decât un abonament la sală. J Așa puteți obține un antrenament complet, în intimitatea propriei locuințe, pentru mai puțini bani și fără efortul de a merge la sală.

  1. Încearcă vâslitul competițional cu prietenii!

Competițiile indoor rowing se extind peste tot! Sute de curse de canotaj de interior sunt organizate în fiecare an în lume, incluzând Campionatele Mondiale de Canotaj. WaterRower, oferă o aplicație, SmartRow care, pe lângă monitorizarea antrenamentului, vă oferă posibilitatea de a compara performanțele cu alți utilizatori de WaterRower. Provocați-i la o noua cursă de canotaj! Astfel, SmartRow este hotărât să vă ajute să găsiți motivația de a vă antrena în fiecare zi cu aparatul de vâslit și mai ales, să vă găsiți buna dispoziție.

Spor la antrenament!

PS: Daca nu te-am convins inca, citeste si beneficiile aparatului de vaslit.

Cumpara aparate de vaslit WaterRower de pe fitlife.ro – importator si distribuitor direct in Romania.