Faceți cunoștință cu Hex Bar, cea mai îndrăgită bară de forță a instructorilor de fitness, dar și cea mai puțin utilizată. Chiar și atunci când sala de sport este plină și cursanții așteaptă un echipament liber, există o bară hexagonală disponibilă. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece a apărut destul de recent în România și oamenii nu știu câte opțiuni de exercițiu oferă acest instrument.

Forma unică a barei hexagonale vă permite să folosiți o prindere naturală, care reflectă modul în care vă țineți în mod natural brațele. În funcție de exercițiu, acea poziție vă menține umerii sau șoldurile într-un unghi optim, reducând presiunea pe coloana vertebrala. Achiziționați o bară hexagonala și încercați următoarele exerciții.

Presă umeri cu Hex Bar

Așezați bara hexagonală într-un suport la înălțimea umărului și poziționați-vă în interiorul hexagonului. Cu picioarele depărtate până într-un drept cu umerii, prindeți mânerele de jos ala barei și scoateți bara din suport. Întindeți brațele ridicând bara drept deasupra capului. Îndoiți coatele pentru a reveni la poziția de pornire și repetați.

presa umeri cu hex bar

Florări cu bara hexagonală

Așezați bara hexagonală pe podea. Luați poziția de flotare ținând mâinile pe cele două mânere de sus. Țineți picioarele întinse în spate și corpul aliniat de la cap la călcâie. Îndoiți coatele, coborând pieptul spre podea. Întindeți brațele pentru a reveni la poziția de pornire și repetați. Pentru acest tip de antrenament nu aveți nevoie de discuri, folosiți doar bara hexagonala.

flotari cu bara hexagonala

Hex Bar Deadlift 

Cu picioarele depărtate la lățimea umerilor, intrați în centrul hexagonului și prindeți bara de cele două mânere superioare, cu palmele orientate una spre cealalta. Stați cu brațele întinse și aplecați-vă drept în timp ce îndoiți genunchii și balansați înainte din șolduri, coborând bara spre podea. Ridicați-vă la poziția de pornire și repetați. La acest tip de exercițiu, încărcați bara hexagonală cu discuri olimpice, fiecare cât simte că poate duce. 🙂

Deadlift cu hex bar

Split Squat cu hex bar

Intrați în centrul hexagonului și prindeți bara de mânere, cu palmele orientate una spre cealalta. Stați în picioare și faceți un pas mare în spate, cu piciorul drept. Țineți spatele drept în timp ce vă îndoiți genunchii, coborând genunchiul drept spre podea. Ridicați-vă la poziția de pornire și repetați.

Split Squat bara hexagonala

Row din aplecat cu hex bar

Stați cu picioarele puțin depărtate, la nivelul șoldurilor în interiorul barei hexagonale. Țineți mânerele cu palmele orientate una spre cealaltă. Îndoiți genunchii și balansați înainte de șolduri până când spatele este aproape paralel cu podeaua, țineți brațele întinse. Îndoiți coatele drept înapoi, ridicând bara. Extindeți brațele până la poziția de pornire și repetați.

Row din aplecat vaslit cu bara hexagonala

Sursa: furthermore.equinox.com

Oricât de simplă ar părea bara hexagonală, puteți construi o întreagă sesiune de antrenament în jurul ei. Un antrenament ar trebui să fie cât mai diversificat, nu poți să faci un singur exercițiu, cum nu poți să mănânci același fel de mâncare tot timpul :). Nu faceți un singur exercițiu, ci încercați să combinați toate aceste exerciții pentru consolidarea forței și veți  avea o sesiune de antrenament completă.

Dacă sunteți interesat de o astfel de bara hexagonala, o puteți achiziționa de pe fitlife.ro.

Spor la antrenament!

Fitlife – pasiune pentru sport