Dacă te întrebi de ce criterii trebuie să ții cont în alegerea unui aparat fitness, te aflii în locul potrivit. Ți-am pregătit un ghid care te va ajuta în alegerea aparatului fitness potrivit pentru tine.

Cum alegi între un aparat fitness nou vs second-hand

  1. Îți setezi obiectivele

Cel mai important criteriu in alegerea unui aparat fitness este destinația acestuia. Dacă ai în plan deschiderea unei săli de fitness cu program de funcționare între 12 și 24 de ore,  trebuie să alegi un aparat de fitness profesional, special conceput pentru a rezista traficului intens dintr-o sală de fitness.  Există și săli de fitness cu trafic redus, aici vorbim de săli de fitness din interiorul hotelurilor sau firmelor, unde, aparatele ideale vor fi cele semiprofesionale. Dacă obiectivul tău este să te menții în formă prin antrenamentul la domiciliu, atunci îți dorești un aparat de fitness pentru acasă, având un preț acceptabil și rezistență îndelungată.

  1. Stabilești bugetul

Indiferent de obiectivul pentru care se vrea achiziționarea unui aparat fitness, pasul al doilea constă în stabilirea unui buget. Fiind un subiect destul de sensibil și important, mulți tind să-și cumpere aparate fitness second-hand, fără a se gândi însă la costurile pe termen lung. Înainte de a achiziționa un aparat fitness, faceți o cercetare a pieței, nu doar pentru a vedea ce prețuri de achiziție au aparatele. Gândiți-vă la ce costuri veți avea cu transportul, montarea și instalarea acestora, garanția sau eventuale reparații. Dacă vreți să scăpați de aceste griji, achiziționați un aparat de fitness nou, de la un distribuitor care vă oferă aceste servicii incluse. Dacă optați totuși pentru un aparat second-hand, păstrați-vă 20% din valoarea lui pentru reparații și recondiționări.

aparate fitness noi
  1. Cercetezi designul și marca

Cât de important este designul pentru tine? Dar brandul de la care achiziționezi un bun de folosință îndelungată? Puneți aceste întrebări înainte de a achiziționa un aparat fitness și vei ști ce să alegi. Dacă un brand îți oferă încredere, nu ezita să-l alegi. Nu uita, felul în care arată sala ta de fitness este influențat în proporție de 70% de aspectul aparatelor cu care este echipată. Un aparat de fitness second-hand, nu va arăta niciodată ca unul nou.

aparate sali de fitness
  1. Te asiguri de stabilitatea aparatelor

Fie că vorbim de aparate de fitness pentru uz comercial sau pentru acasă, siguranța celui care se antrenează la un aparat fitness este foarte importantă. Cu siguranță vrei ca aparatul fitness achiziționat să-ți ofere siguranță în timpul antrenamentului. De aceea, înainte de a-l cumpăra, asigură-te că toate greutățile sunt prinse foarte bine, că nu are urme de rugină sau fisuri. Bineințeles, dacă este vorba despre un aparat nou, de calitate, aceste riscuri vor fi evitate.

  1. Stabilești dotările necesare

Dacă un aparat fitness este nou, cu siguranță și dotările acestuia vor fi pe măsură și mai ales, vor fi funcționale. Cu siguranță îți dorești un aparat fitness care să-ți arate câte calorii consumi, cu ce viteză alergi, pulsul și îți permite să asculți muzică în timpul antrenamentului. Un aspect la fel de important, este modalitatea de transport. Verifică dacă aparatul este prevăzut cu roți pentru a facilita deplasarea acestuia dintr-un loc în altul. Cu siguranță o să te gândești, la un moment dat, să faci schimbări de amplasare a aparatelor. Îți dăm un exemplu: în cazul achiziționării unui aparat de vâslit dotat cu display ce îți arată intensitatea antrenamentului, timpul, pulsul, distanța, numărul de vâsliri/ minut și are programe presetate, asigură-te că toate acestea sunt funcționale, mai ales dacă vorbim de aparate second-hand.

aparate de vaslit
  1. Te interesezi de garanția

Un punct forte al aparatelor de fitness noi îl reprezintă garanția oferită de producător. Verifică perioada acesteia și condițiile de acordare. Caută un furnizor sigur, de încredere, ce îți oferă garanție, consultanță și service în cazul unor probleme. Dacă nu faci acest lucru și îl achiziționezi de la ”dealeri”, riști să nu primești garanție pentru produsul achiziționat. Așadar, garanția este foarte importantă pentru tine? Alege un aparat fitness nou, de la surse sigure!

Fitlife, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de echipamente de fitness și articole sportive din România îți oferă consultanță în alegerea unui apart fitness, indiferent dacă este pentru o sală de fitness sau pentru acasă. Aparate de fitness noi, de la producători de top și branduri de încredere, design atractiv, cu ultimele dotări în domeniu, însoțite de garanție și tot ce ai nevoie pentru a cumpăra cu încredere.

Nu mai sta pe gânduri. Contactează-ne!