Industria fitnessului este în continuă expansiune, metodele de antrenament se schimbă de la un an la altul, iar accesoriile dezvoltate îți permit să îți schimbi exercițiile ori de câte ori dorești. Îți prezentăm câteva tendințe în antrenamentele din acest an, împreună cu accesoriile recomandate.

  1. High intensity training la piscină

Dacă facem o listă cu cele mai noi tendințe din lumea fitnessului, o sa vedem că și în anul 2018 antrenamentele de înaltă intensitate (HIIT) ocupă prima poziție în cele mai apreciate tendințe de fitness. Însă, când vine vorba de locul antrenamentelor și accesoriile folosite, în anul 2018 ne sunt recomandate antrenamentele acvatice, la bazin sau piscină, cu accesorii grele, cum ar fi cilindru pentru functional training.

Acest accesoriu pentru functional training, este ideal pentru antrenamentele de grup, în sala de fitness, dar și pentru antrenamentul individual, acasă. Este ușor de manevrat, potrivit pentru antrenamentele de cardio și forță în aceași timp.

cilindru fitness

 

  1. Yoga alternativă

Yoga rămâne o tendință foarte apreciată de fitness și în acest an. Spre deosebire de anii trecuți, specialiștii ne recomandă combinarea sedințelor de yoga cu pilates, prin folosirea de greutați ușoare în realizarea exercițiilor de yoga. Un accesoriu extrem de popular în 2018, care ne oferă flexibilitate în efectuarea exercițiilor este caramida de yoga.

caramida yoga

 

  1. Antrenamentele ritmice

Acest tip de antrenament a fost creat cu scopul de a schimba participanții atât din punct de vedere fizic cât și emoțional. În acest tip de antrenament se folosesc accesorii precum fit sticks, care ajută la eliberarea stresului, relaxare, creșterea nivelului de coordonare și forță. Mișcările sunt familiare, inspirate din yoga și pilates.

gimnastica ritmica

 

  1. Curse cu obstacole

Acest tip de antrenament pleacă de la o idee filozofică, despre viață ”fiecare dintre noi întâmpinăm obstacole în timpul vieții noastre”. Însă, capacitatea noastră de a depăși aceste obstacole ne va ajuta să ne îmbunătățim calitatea vieții. Asadar, acest tip de antrenament vine ca o metodă de a ne pregăti pentru ”obstacolele vieții”.  Apreciat mai ales în rândul tinerilor, acest tip de antrenament dezvoltă: rezistența, responsabilitatea, tenacitate și coordonarea. Pentru efectuarea exercițiilor se pot folosi următoarele accesorii:  saci de nisip, minge bosu, scara de agilitate, mingea medicinala, dar pot fi folosite și alte accesorii pentru functional training.

 

  1. Clase de rowing (canotaj)

Nu putem trece cu vederea succesul de care se bucură studiourile de canotaj. În 2018, trendul merge pe combinarea claselor de rowing cu antrenamentele de forță, cycling și relaxare. Dacă aceste antrenamente se fac în aer liber, succesul este garantat. În Cluj, de curând s-a deschis un studio de acest tip (dTox), având aparate de vâslit WaterRower, clase de cycling, pilates, etc.

studio rowing

 

Chiar dacă antrenamentele de grup sunt mai apreciate, în 2018 se observă o creștere semnificativă în antrenamentele cu antrenor personal. Școlile de fitness continuă să crească o dată cu creșterea interesului pentru un antrenament realizat corect, o alimentație adecvată și un stil de viață sănătos.

Dacă vrei să-ți deschizi o sală de fitness sau pur și simplu să implementezi un tip de antrenament nou, în conformitate cu tendințele actuale, îți stăm la dispoziție. Contactează-ne!