Dacă petreci mult timp acasă din cauza pandemiei, privește partea bună a lucrurilor, petreci mai mult timp cu partenerul tău. Puteți face din acest timp unul plăcut și productiv, vă puteți distra și antrena eficient acasă. Veți avea amândoi ceva de făcut, vă veți pune corpul în mișcare și veți petrece timp de calitate împreună. Este mai ușor să te antrenezi dacă ai echipamente fitness potrivite și persoana iubită alături.

Ți-am pregătit 5 exerciții pentru cupluri care au rolul de a te antrena eficient, de a te distra și de a-ți consolida relația.

  1. Genuflexiuni cu aruncări

Pentru acest exercițiu vei avea nevoie de o minge medicinală sau slam ball. Mai întâi unul din parteneri va ține mingea în mâini cât timp se ghemuiește, apoi, când începe să se ridice din poziția ghemuit, aruncă mingea partenerului său. Partenerul ar trebui să prindă mingea în timp ce coboară în ghemuit. Cheia este să vă folosiți mișcările de genuflexiune pentru a ajuta la aruncare și prindere. Pe măsură ce părăsiți ghemuitul, genunchii ar trebui să fie deja îndoiți, oferindu-vă puterea de care aveți nevoie pentru o aruncare bună și puternică.

antrenament cuplu
  1. Abdomene cu aruncare

La acest exercițiu, pe lângă mingea medicinală, veți avea nevoie de două saltele sau două mingi de aerobic potrivite pentru înălțimea voastră, 55, 65 sau 75 cm. Pentru acest exercițiu, ambii parteneri se așează pe saltea sau minge într-o poziție de așteptare unul față de celălalt. Cel care are mingea face un stand-up cu o minge medicinală ținută la piept. Când ajunge în poziția completă, aruncă mingea partenerului său. După ce prinde mingea, partenerul repetă mișcarea. Pentru mai multă stabilitate, va puteți prinde picioarele unul de celălalt prin încrucișare.

antrenament cuplu

 

  1. Antrenament agilitate

Pentru acest exercițiu veți avea nevoie de o scară de agilitate hexagonală. Există mai multe modalități de a te antrena și distra împreună cu partenerul și o scară de agilitate. Puteți alerga cu mișcări laterale în același timp, împărțind fiecare hexagon. Puteți face sărituri în același mod, sau sărituri alternative în față, ca în video-ul de mai jos. Aveți grijă să nu vă calcați partenerul. Ca în viața de zi cu zi, fiecare cu spațiul de care are nevoie pentru a se simți confortabil. 🙂

 

 

  1. Antrenament brațe

Pentru acest antrenament veți avea nevoie de gantere kettlebell. Dacă aveți parchet și doriți să îl protejați de eventuale zgârieturi, puteți alege ganterele soft kettlebells care au rolul de a proteja podeaua. Puteți face acest exercițiu sub forma unui concurs, bineînțeles, nu cine ridică o greutate mai mare, ci se vor număra ridicările, fiecare cu greutatea adaptată forței lui. Prindeți kettlbell-ul de mâner, cu ambele mâini și ridicați-l deasupra capului. Acest exercițiu vă întărește spatele, brațele și umerii, fiind foarte eficient atât pentru bărbați cât și pentru femei.

antrenament cuplu

 

  1. Antrenament triceps

Pentru acest exercițiu veți avea nevoie de o bandă elastică de rezistență. Cei doi parteneri stau față în față, cu genunchii ușor îndoiți, șoldurile înapoi și abdomenul încordat. Fiecare partener ține de un capăt al benzi elastice de rezistență pe aceeași parte (mâna dreaptă pentru un partener, mâna stângă pentru celălalt). Balansați ușor unul spre celălalt din talie. Ambii parteneri trebuie să îndoaie coatele la 90 de grade. Extinde brațul care ține banda, folosind triceps-ul pentru a împinge banda departe de partenerul tău, ținând cotul fix pe tot parcursul mișcării. Îndoiți încet brațul, reveniți la unghiul de 90 de grade și repetați.

antrenament cuplu

 

Citește și >>> Idei de cadouri fitness pentru femei și bărbați

 

Iubire înseamnă grijă pentru tine și cei dragi. Iubește-te pe tine și felul în care arăți. Iubește-i pe cei din jur și oferă-le timpul tău. În luna iubirii, pe fitlife.ro găsești sute de aparate fitness și accesorii de antrenament la preț redus. Alege ce ți se potrivește ție și persoanei iubite și antrenați-vă împreună.

Spor la antrenament!