Un fenomen abstract pe piața muncii din România sau doar schimbarea concepției angajatorului despre importanța angajatului și metodele de retenție a acestuia? Unii ar spune că am ajuns vremurile în care România duce lipsă de forță de muncă și angajatorul face tot posibilul să-și păstreze puținii angajați pe care-i are.
Vorbind despre metodele noi de retenție a angajaților, companiile mari nu mai oferă doar un pachet salarial atractiv și dezvoltare profesională ci își stimulează angajații prin: oaze de relaxare la locul de muncă, sală de fitness în interiorul clădirii de birouri, vacanțe, etc. Ideile sunt împărțite, unele companii optând pentru oaze de relaxare altele pentru săli de fitness unde angajatii fac sport. Cu toate acestea trendul merge spre sport, mai ales dacă vorbim de ”muncă de birou”.
Concurența pentru angajatii buni a crescut mult în ultimul timp, iar crearea unor spații de relaxare în companie nu reprezintă o necesitate, ci una din modalitățile de creștere a șanselor de succes pentru orice companie.
Da, acest concept este unul occidental, dar deja sunt multe firme în România care au adoptat această strategie, oferindu-le angajaților posibilitatea de a face sport la birou. Pe lângă beneficiile legate de sănătate, o sală de fitness la birou îi energizează pe angajați. Este demonstrat că după câteva minute pe banda de alergare, la aparatul de vâlit sau pe o bicicletă de interior, angajații se simt mai relaxați, mai creativi și cu mai multă energie.
Tot pentru relaxare și refacerea tonusului, unii manageri au introdus programe de aerobic, Yoga, Tai Chi Chi Kung sau alte activități de grup care îi detensionează pe angajați și dezvoltă relațiile sociale dintre ei. Aceste clase se organizează în mod normal la finalul programului de lucru dar pot fi considerate și ”pauze de relaxare”.
Investiția într-o sală de fitness în interiorul companiei nu este mare. Dacă compania dispune de baie cu dușuri, problema e ca și rezolvată. Pentru sala de fitness nu vorbim de sute de aparate de forță și cardio ci despre două, trei modele din fiecare. În ceea ce privește aparatele necesare, am putea recomanda câteva aparate din gama aparatelor fitness semiprofesionale, cum ar fi aparate multifuncționale, benzi de alergare, biciclete, aparate de vâslit și câteva accesorii pentru aerobic și funcțional training.
Dacă v-ati hotărât să adoptați această metodă de atragere și reținere a angajaților, Fitlife vă stă la dispoziție cu aparate fitness și accesorii la cele mai bune prețuri și consultanță în alegerea echipamentelor. Ne puteți contacta la adresa de email: contact@fitlife.ro, telefonic: 0731.022.822 .