A început sezonul antrenamentelor în ael liber. Fie că mergi în parc, la munte, sau te antrenezi în propria curte, ți-am pregătit câteva echipamente ce pot fi folosite și acolo. Chiar dacă poți să te antrenezi fără echipamente, acestea sunt recomandate pentru îmbunătățirea eficienței exercițiilor și creșterea performanței.

Alergatul în aer liber

Vrei să te bucuri de rezultate rapide în urma alergatului în aer liber? Folosește greutatile de incheieturi pentru întărirea brațelor, picioarelor și tonifierea corpului. Manșetele sunt disponibile în seturi de două bucăți și diferă în funcție de greutate, de la 0,5 kg la 2 kg.

Dacă ai experiență, te antrenezi pentru participarea la maratoane sau vrei să alergi cu mai mult de 2 kg în plus, poți alege o vestă power de 5 sau 10 kg. Aceste accesorii pot fi folosite și pentru flotări, genoflexiuni și alte exerciții în aer liber.

 

vesta ponderata

 

Alte accesorii pentru alergat: parașută pentru sporirea vitezei și a performanței, scăriță de alergare și coordonare, gard de alergare cu obstacole, etc.

Antrenamente funcționale

Din ce in ce mai apreciate, antrenamentele funcționale sunt extrem de eficiente în aer liber. Folosind o coardă de suspensie și greutatea propriului corp, puteți efectua o multitudine de exerciții pentru întărirea și tonifierea principalelor grupe musculare. Este potrivită pentru oricine deoarece se poate controla nivelul de rezistență și dificultate. Sistemul este unul ușor de utilizat și instalat.

 

coarda de suspensie

 

Tot din categoria functional training, fac parte exercițiile cu frânghia Gym Rope ce permite antrenarea abdomenului, bicepsilor, tricepsilor și a altor grupe musculare, fiind potrivită atât pentru antrenamentul individual, cât și pentru cel de grup. Poate fi montată oriunde: în curtea casei, grădină sau parc.

Exercițiile de aruncare se pot efectua cu ajutorul mingii elastice Slam Ball, având rolul de tonifiere a întregul corp. Este eficientă pentru formarea atletică, îmbunătățește masa musculară și rezistența cardiovasculară, fiind foarte utilă în antrenamentele HIIT (High Intensity Interval Training).

Exerciții în natură

Alte accesorii destinate exercițiilor în aer liber sunt: ganterele Kettlebell, benzile elastice, greutățile de tip sandbag sau bulbarian bag, corzile de sărituri și ganterele rotunde. Aceste accesorii au scopul de a crește diversitatea exercițiilor, crescând intensitatea acestora.

 

benzi elastice

 

Aqua GYM sau gimnastica în apă

Sezonul de vară acum începe. Dacă ai planuri de mers la piscină, la bazin sau chiar la mare, nu uita de antrenamente. Cele mai căutate accesorii pentru exercițiile în apă sunt: aquaband-uri pentru mâini și picioare, flexoring, mingile de gimnastică, etc. Pe lângă beneficiile de pierdere în greutate și reducerea țesutului adipos, exercițiile de Aqua Gym sunt recomandate și pentru reducerea stresului, îmbunătățirea sistemului respirator și cardiovascular.

 

aquaband

 

Indiferent de exercițiile alese, antrenamentul în aer liber oferă numeroase avantaje: oxigenarea sistemului vascular și muscular, stimularea producției de serotonină, dopamină și endorfine, hormoni ai fericirii, îmbunătățirea sistemul respirator și cardiovascular. Pe lângă aceste beneficii legate de sănătate, antrenamentele în aer liber oferă corpului tău provocări prin metode noi de antrenament. Experimentează-le pe toate, inclusiv pe cele în apă. Noi te susținem și te ajutăm să ai grijă de sănătatea ta.

Citeste si Banda elastica – beneficii si antrenamente