Toamna începe să-și facă simțită prezența și vremea capricioasă nu te mai lasă să te antrenezi afară? Nu este cazul să te îngrijorezi. Îți dăm câteva motive pentru care antrenamentul pe o banda de alergare este mai benefic pentru sănătate decât alergatul în aer liber.

Ce beneficii aduce alergatul pe bandă?

  1. De cele mai multe ori, o bandă de alergare este alegerea celor care vor să piardă în greutate, a celor care vor să slăbească eficient și sănătos într-un timp relativ scurt, fără riscuri asupra sănătății.
  2. Alergatul pe banda te protejează de accidentări și reduce presiunea pe genunchi și încheieturi. Mersul sau alergatul pe bandă este o sursă excelentă de exerciții fizice care pune mai puțină presiune pe partea inferioară a corpului decât mersul sau alergatul pe o suprafață plană, în aer liber.
  3. Banda de alergat oferă posibilitatea de monitorizare atentă a ritmului cardiac și a tensiunii arteriale pentru utilizatorii care suferă de aceste probleme. Așa, pe o bandă de alergare, monitorizând ritmul cardiac vei ști când să te oprești sau cât să continui să alergi.
  4. Un antrenament cardio regulat, cum ar fi cel al alergării pe o bandă, îmbunătățește circulația sângelui și ajută la scăderea tensiunii arteriale prin întărirea inimii. Acest exercițiu ajută la prevenirea bolilor vaselor de sânge și a celor de inimă. În plus, dacă alergi în interiorul casei tale, te oprești când simți că e suficient, fără să fii ”judecat” de cei din jur că te-ai oprit prea devreme.
  5. Banda de alergat este cel mai bun echipament de fitness pentru începători și pentru cei care vor să se mențină în formă deoarece este ușor de utilizat și pune mai puțină presiune pe corp decât alte tipuri de aparate. Majoritatea experților recomandă ca oamenii să facă exerciții fizice cel puțin cinci zile pe săptămână, timp de 20-60 de minute. Un obiectiv ușor de realizat cu o bandă de alergat. Cu o bandă de alergare pentru acasă te poți antrena la orice oră, nu o să fie niciodată prea devreme sau prea târziu pentru o alergare ușoară.

Care e cea mai bună bandă de alergare pentru acasă?

O bandă de alergare se alege în funcție de obiectivele vizate, de experiența fiecăruia, de gusturi și de bugetul disponibil. Îți prezentăm câteva modele din benzile de alergare disponibile, ținând cont de aceste criterii mai sus menționate.

1. Bandă de mers și alergare pentru începători

Dacă ești începător și vrei să faci zilnic 30 minute de antrenament, îți recomandăm banda de alergare T4000 plus cu un design modern, sistem de control cu ​​touch screen, disponibilă în două culori: roșu și argintiu. Este ideală pentru mers sau alergare cu viteza reglabilă de la 1 km/h până la 12 km/h. Se potrivește în apartamente cu spațiu redus deoarece nu ocupă mult spațiu și poate fi depozitată și sub pat, fiind pliabilă total.

Vezi caracteristicile benzii de alergare T4000 plus

 banda de mers alergare acasa

2. Bandă de alergare pliabilă pentru intermediari

Pentru intermediari, recomandăm banda de alergare OFT1001. Această banda de alergare vă ajută să vă atingeți obiectivele, indiferent dacă acestea sunt pierderea în greutate, îmbunătățirea stării generale de sănătate sau doborârea propriilor recorduri. Această bandă de alergare pentru acasă are sistem de înclinare de 1-18%, interval de viteză reglabil de la 1 km/h până la 16 km/h, ce face antrenamentul din ce in ce mai intens. În plus, greutatea suportată este până la 120 kg.

Vezi caracteristicile benzii de alergare OFT1001

banda de alergare pliabila

3. Bandă de alergare pentru avansați cu înclinație de 0-15%

Proiectată cu gândul la siguranța utilizatorului, pentru avansați și cei care vor mai mult de la o bandă de alergat, recomandăm banda de alergare pentru acasa Luxury ST01. Aceasta banda de alergare are 10 nivele de rezistență și full protection împotriva șocurilor. Include senzori de puls, bluetooth și consolă performantă. Motorul este puternic și silențios, iar cadru exterior oferă siguranță întregii familii. Este destinată si celor care vor să facă climbing, înclinația de până la 15% și cele 10 nivele de rezistență vor face antrenamentul mai intens.

Vezi descrierea completă a benzii de alergare Luxury ST01

banda de alergare luxury

 

În încheiere îți dăm un sfat: nu te antrena pentru o vară, antrenează-te pentru o viață!

 

Spor la antrenament!

 

Citește și CUM SĂ TE MENȚII ÎN FORMĂ PE TIMP DE PANDEMIE – EXERCIȚII ȘI ECHIPAMENTE