Știai că un aparat de vâslit antrenează până la 84% din masa musculară?

Făcând parte din categoria aparatelor cardio, aparatele de vaslit se bucură de popularitate atât în sălile de fitness cât și acasă. Este conceput pentru a imita perfect mișcarea dinamică a vâslitului, solicitând antrenarea întregului corp. Principalii mușchi solicitați sunt cei din partea superioara a corpului: mușchii brațelor, umerilor, pieptului, abdomenului și a spatelui. Pe lângă aceștia, sunt solicitați și mușchii din partea inferioară a corpului: mușchii picioarelor, fesierii, mușchii șoldurilor și gambele.

aparatul de vaslit beneficii

 

Mișcările trebuie să fie controlate și lente deoarece acestea sunt și cele mai eficiente pentru musculatură, oferind protecție pentru articulații.

Beneficii ale aparatului de vaslit pentru sănătate

Pe lângă beneficiile aduse asupra musculaturii, aparatul de vâslit oferă și un antrenament cardio, ce vă pune rezistența la încercare în timp ce contribuie la ameliorarea capacitaților cardio-vasculare și cardio-respiratorii, totul cu un consum caloric semnificativ.

Mișcarea amplă a vâslitului întărește mușchii inimii deoarece implică o mișcare ritmică și continuă a bratelor ce accelerează circulația sângelui și mărește pulsul. Aceste antrenamente presupun exerciții cardio recomandate și benefice pentru sănătatea organismului.

Dezvoltarea capacității plămânilor poate fi influențată prin mișcarea de vâslire care ajută la dezvoltarea plămânilor, făcându-i mai puternici și sporind rezistența lor în timp.

Antrenamentele scurte și repetate, la un nivel de rezisțenta scăzut, sunt perfecte pentru scăderea în greutate. Aparatul de vâslit permite reglarea rezistenței în funcție de scopul antrenamentului, dovedindu-se a fi foarte eficient în antrenamentele ce vizează scăderea în greutate.

aparatul de vaslit clase

 

Aparat de vâslit vs. bicicletă de cameră

Un studiu făcut de cei de la Jurnalul Scandinav de Medicină și Sport pe un aparat de vâslit și o bicicletă de interior, a demonstrat că mișcarea amplă a vâslitului contribuie la o mai buna oxidare a celulelor grase decât o pedalatul pe o bicicletă. Astfel, dacă ești interesat să slăbești sănătos și să-ți tonifici musculatura, alege un antrenament colmplet printr-un aparat de vâslit.

Caracteristicile aparatului de vâslit

Există mai multe tipuri de aparate de vâslit, însă cele mai căutate sunt cele cu rezistență la apă. Acestea sunt dotate cu un rezervor pentru apă și pedale, fiind foarte ușor de folosit. Aparatul de vâslit cu rezistență la apă funcționează fără electricitate, nu necesită lubrifianți sau mentenanță specială. Se adaugă o tabletă de clor în rezervor, o dată la 2-6 luni.

Aparatele de vâslit WaterRower sunt realizate din lemn foarte rezistent, provenit din păduri regenerabile, prelucrat și finisat manual în SUA.

Citeste si WaterRower review: UN ANTRENAMENT COMPLET CU UN SINGUR APARAT

WaterRower A1 Home dispune de un design unic, construit din lemn de frasin, necolorat, finisat cu ulei danez. Acest aparat de canotaj au fost proiectat pentru a fi utilizat atât în clasele de Indo-Row, cât și pentru utilizare la domiciliu.

A1 Home dispune de o singură șină de aluminiu care functionează  ușor, producând un zgomot relaxant chiar și atunci când vine vorba despe un antrenament extrem de intens. Pedalele bine poziționate, mânerul ergonomic și scaunul confortabil creează o experiență de vâslit deosebită, cu un impact redus asupra încheieturilor. Prezintă rezistență autoreglabilă prin alegerea vitezei de vâslire, fiind potrivită pentru orice utilizator.

Monitorul afișează funcții de bază precum: timpul, distanța vâslită și caloriile consumate. Înălțimea maximă a utilizatorului acestu aparat de vâslit este 1,97 m, nivelul de acces fiind de 28 cm. Singurul inconvenient pare a fi spațiul de depozitare, dar se poate depozita și pe verticală, ocupând 53.5 x 57 x 214 cm. Este ușor de manevrat, greutatea aparatului fiind de 28 kg gol și 45 kg încărcat cu 17 l apă.

waterrower a1 home

WaterRower Natural S4 spre deosebire de A1 Home, acest aparat este recomandat sălilor de fitness cu trafic mediu.

Dispune de două șine de aluminiu care oferă stabilitate, iar monitorul permite atașarea opțională a unui calculator ce permite realizarea antrenamentelor cu programe de monitorizare a frecvenței cardiace. Înălțimea maximă a utilizatorului poate fi de 1,97 m. , iar nivelul de acces este de 30 cm. Stocat pe verticală ocupa 51 x 57 x 209 cm, greutatea aparatului fiind de 30.5 kg gol și 47 kg încărcat cu 17 l apă.

waterrower natural s4

WaterRower Oxibridge S4 este realizat din lemn de cireș masiv și finisat manual prin aplicarea uleiului danez ce îi oferă un luciu profund.

Cireșul, la fel ca toate tipurile de lemn, poate varia în culoare de la roșu-brun la roșu-închis. Lemnul se închide la culoare atunci când este expus la lumină, tocmai din acest motiv lemnul de cireș din care sunt construite componentele aparatului este păstrat în încăperi în care nu pătrunde lumina soarelui. Chiar după fabricare, WaterRower Oxibridge va apărea într-o culoare mai deschisă, dar aceasta se va închide ușor, luând tențe roșiatice odată cu trecerea timpului.

Oxibridge face parte din Seria Designer, o clasă superioară de aparate WaterRower, destinate zonelor unde traficul este intens, cum ar fi sălile de sport comerciale, studiourile și clinicile de reabilitare. Include monitor performant seria S4, special conceput pentru a accesa funcțiile printr-o simplă apăsare pe buton. Afișează intensitatea antrenamentului, timpul, pulsul, distanța, numărul de vâsliri/minut. Rezistența autoreglabilă prin alegerea vitezei de vâslire, infinit variabilă, potrivită pentru orice utilizator. Înălțime maximă a utilizatorului poate fi 1,97 m., nivelul de acces fiind de 28 cm. Poate fi depozitat pe verticală, ocupând 51 x 57 x 209 cm. Greutatea aparatului este de 30.5 kg fără apă și 47 kg încărcat cu 17 l apă.

aparat de vaslit oxibridge s4

WaterRower Club S4 este un aparat de canotaj, lucrat manual, din lemn de frasin având o culoare diferită față de restul modelelor.

Seria Club este ideală pentru zonele unde traficul este intens, cum ar fi sălile de sport comerciale, studiourile și clinicile de reabilitare. Șinele din aluminiu au fost concepute pentru a preveni și opri uzura, iar celelalte componente sunt finisate din lemn de trandafir care este mai elastic și îl face mai rezistent la murdărire decat modelul Natural.

aparat de vaslit waterrower club s4

WaterRower Classic S4 este un aparat de canotaj, realizat manual din lemn de nuc negru solid, finisat cu un strat usor de ulei danez.

Nucul negru american, la fel ca toate padurile utilizate in constructia aparatelor WaterRower, este un lemn de esenta tare, cu longevitate incredibila si stabilitate dimensionala. WaterRower Classic este ideal pentru zonele unde traficul este intens, cum ar fi salile de sport comerciale, studiourile si clinicile de reabilitare. Acest model a devenit aparatul preferat pentru antrenament acasa, iar cand nu este folosit, este considerat o piesa de mobilier bine integrata designul locuintei.

aparat de vaslit waterrower classic

WaterRower M1 Hirise este un aparat de canotaj destinat sălilor de fitness profesionale, acolo unde traficul este intens.

Este realizat din oțel tubular rezistent și este mai înalt cu 50 cm decat celelalte modele. Acest design poate oferi mai mult confort persoanelor înalte sau care au picioarele mai groase.

Hirise face parte din Seria M1, o clasă superioară de aparate WaterRower realizate din oțel, disponibile în peste 1600 de culori. Rezistență autoreglabilă prin alegerea vitezei de vâslire îl face potrivit pentru orice utilizator. Include monitor LCD performant seria S4 ce poate fi conectat la un computer personal. Include 6 programe de antrenament presetate ce oferă feedback eficient cu privire la fiecare sesiune și 9 sesiuni personalizabile de către utilizator ce se salvează automat. Afișează m/sec, km/h, timpul/ 500 m, timpul/ 2 km, watt și calorii/h. Nivelul de acces crește la 51 cm iar spațiul de depozitare pe verticală la 71 x 57 x 224 cm. Dimensiunea acestui model este de 224 x 57 x 71 cm iar greutatea de 54.5 kg gol și 71.5 kg încărcat cu 17 l apă.

Se aduce pe comanda, direct de la furnizor.

aparat de vaslit profesional

 

Vâslește în propriul ritm cu un aparat de vâslit WaterRower. Nu exagera însă. Pentru început, încearcă să mergi la un instructor specializat sau la clase de grup pentru a învăța corect tehnica. Cu siguranță experiența va fi una plăcută și o să vrei să-l achiziționezi și acasă.

Citeste si 10 MOTIVE SA INCERCI INDOOR ROWING CU APARATUL DE VASLIT WATERROWER

Spor la vâslit!