Bara elvețiană este folosită în foarte multe exerciții, iar spre deosebire de bara clasica, dreapta, în anumite situații, poate ține locul ganterelor. De exemplu, dacă doriți să aduceți mai multă intensitate unui exercițiu precum flexii ciocan simultan cu gantere, puteți face acest exercițiu folosind mânerele neutre de pe bara elvețiană. Sau, poate simțiți durere la încheieturi atunci când încercați să efectuați flexii cu bara clasică. Cu bara Swiss puteți utiliza mânerele înclinate pentru a simula acest exercițiu fără dureri.

bara elvetiana cu multiple manere de prindere

4 exerciții cu bara elvețiană pentru umeri sănătoși și puternici

Swiss Bar oferă numeroase mânere în unghi și mânere neutre care variază în lățime. Acest lucru vă permite să efectuați o varietate de exerciții, pe care pur și simplu nu le puteți face cu o bară dreaptă clasică.

Unul dintre cele mai bune exerciții pentru a utiliza bara elvețiană este SKULLCRUSHER – extensia brațelor cu bara Z, din culcat pe banca orizontală. Majoritatea oamenilor renunță, la acest exercițiu din cauza durerii de cot. Pentru a evita această durere se pot folosi doar gantere. Însă, dacă doriți într-adevăr să încărcați mai multă greutate, aveți nevoie de o bară elvețiană. Pentru acest exercițiu folosiți mânerele neutre.

exercitii cu swiss bar

 

Row din aplecat pe banca înclinată

Fixați o bancă pe nivelul doi de înclinare. Așezați-vă cu pieptul pe bancă și cu o ușoară îndoire din coate, ridicați brațele până când sunt la nivelul ochilor. Folosiți câteva discuri olimpice pentru a obține mai multă rezistență.

Extensie triceps cu swiss bar

Pe o bancă dreaptă, ridicați și înclinați bara elvețiană spre interior, aducând-o înapoi la nivelul pieptului. Acest exercițiu mărește rezistența la apăsare, dar folosind bara elvețiană se reduce stresul asupra articulației cotului. Articulația cotului este într-o poziție mai puțin vulnerabilă atunci când se folosește o prindere neutră.

Clean and press cu bara elvețiană

Luați o bară elvețiană și alegeți o prindere îngustă. Coborâți bara până la umeri și apoi apăsați deasupra capului. Puteți, de asemenea, să scoateți partea cu coborâtul și să curbați pur și simplu bara și apoi să apăsați în aceeași mișcare.

 

Beneficii bară elvețiană

  1. Este mai ușoară decât o bară olimpică – bara elvețiană are în jur de 28 de kilograme. Acest lucru o face ușor de utilizat pentru un începător.
  2. Poate fi folosită la chin-up – Swiss Bar vă permite să folosiți o prindere neutră, lată, medie și apropiată. Aceste mânere sunt, recomandate pentru a efectua orice exercițiu de tragere/împingere.
  3. Construiește brațe masive – bara elvețiană este ideală pentru construirea brațelor mari și puternice. Pe lângă efectele exercițiilor de presare, bara este excelentă pentru construirea bicepsului, antebrațelor și a tricepsului.
  4. Protejează umerii – acesta este unul din principalele motive pentru care cineva ar cumpăra o bara elvețiană. Mânerul neutru este excelent pentru atenuarea durerilor de umăr la ridicare. De multe ori ești nevoit să renunți la orice fel de exercițiu de împins, din cauza durerilor de umeri. Bara elvețiană îți permite să faci exerciții de împins plat, înclinat sau deasupra capului, fără dureri de umăr.
  5. Oferă un antrenament variat – deși bara elvețiană este de obicei considerată a fi un instrument pentru bănci, aplicația sa de antrenament este mult mai cuprinzătoare. Datorită multiplelor mânere de prindere, bara elvețiană vă permite să faceți exerciții precum: Bench Press, Floor Press, JM Press, Shoulder Press, Front Lateral Raise, Back Rows, Inverted Back Rows, Clean and Press, Stiff Legged Deadlift, Triceps Skull Crushers/Extensions, Hammer Curls, Chin Ups, Push Ups, etc.

În cele din urmă, dacă doriți să completați sala de fitness sau să achiziționați această bara elvețiană pentru acasă, click pe swiss bar! Nu uitați să vă abonați la newsletter, pentru 5% discount suplimentar.

Spor la antrenament!

Citește și Top 5 exercitii cu HEX BAR – bara hexagonala cromata